Οι Τούρκοι έδωσαν στην κυκλοφορία τον πιο επικίνδυνο δρόμο στον κόσμο!

Στην κυκλοφορία έδωσε η Τουρκία τον πιο επικίνδυνο δρόμο παγκοσμίως, ο οποίος και βρίσκεται στην περιοχή Καμπαντουζ, κοντά στη Μαύρη Θάλασσα και κατασκευάστηκε το 2013 με σκοπό να χρησιμοποιηθεί μόνο από τους εργαζομένους του τοπικού εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Παρόλα αυτά, μετά από 7 χρόνια δόθηκε στην κυκλοφορία και για όλα τα αυτοκίνητα, ύστερα από αίτημα 5 απομακρυσμένων περιοχών που χρησιμοποιούν το δρόμο για τη μετακίνησή τους και χρειάζονται 2,5 ώρες αντί των τωρινών 30 λεπτών για την κοντινότερη πόλη.

Ωστόσο, μετά από κάποιους μήνες χρήσης του δρόμου από τους ντόπιους πολλοί είναι αυτοί που διαμαρτύρονται για την επικινδυνότητα του, ενώ αρκετοί οδηγοί δήλωσαν ότι δεν θα τον ξαναχρησιμοποιήσουν αφού ειδικά τις βροχερές μέρες, είναι άκρως επικίνδυνος.

Η συγκεκριμένη διαδρομή που αποτελείται από 18 κάθετες και πολύ κλειστές στροφές από τους πρόποδες έως την κορυφή ενός τοπικού βουνού, δεν είναι ασφαλτοστρωμένη σε όλη την έκτασή της, ενώ η κατασκευή του δρόμου έχει γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε σε κάθε καμπή του να κόβει κάθετα ένα τμήμα του βουνού που γίνονται κατολισθήσεις.

Προς το παρόν παρότι ο δρόμος δεν έχει κλείσει για κυκλοφορία, οι τοπικοί παράγοντες συμβουλεύουν τους οδηγούς να χρησιμοποιούν με μεγάλη προσοχή την εν λόγω διαδρομή, προτρέποντάς τους να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την μακρύτερη που κινείται γύρω από τα βουνά.

Σχετικά